Investigació judicial

Cas Bombers: Interior no va demanar explicacions als imputats sobre les irregularitats comptables

Dos comandaments encausats rebutgen que es falsifiquessin factures i ataquen la investigació dels Mossos

Cas Bombers: Interior no va demanar explicacions als imputats sobre les irregularitats comptables

Bombers de la Generalitat

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria d’Interior no va citar en la seva investigació reservada als caps dels Bombers de la Generalitat ara imputats per les suposades irregularitats en la facturació del manteniment dels vehicles del cos. Per tant, no se’ls van demanar explicacions davant les anomalies detectades abans de presentar la denúncia davant la fiscalia que, al seu torn, la va traslladar al jutjat. El procés judicial està obert per presumpta malversació, prevaricació i falsedat documental.

Dos dels encausats, el fins fa poc cap del servei tècnic Màxim del Valle i el seu superior Antonio Ramos, van expressar aquest divendres davant la jutge que investiga el presumpte frau que estan «molestos» perquè des d’Interior no se’ls va demanar informació i podien haver aclarit alguns conceptes. Al ser interrogats pels motius de no ser preguntats per Interior, els dos bombers van deduir que al departament hi havia pressa per tancar l’expedient intern pel canvi de consellers (Joan Ignasi Elena va rellevar Miquel Sàmper).

Factures sota sospita

Notícies relacionades

Durant la seva declaració judicial, els dos imputats van carregar contra la investigació dels Mossos i van argumentar que els agents no han tingut en compte determinats aspectes a l’hora d’analitzar la documentació. Un exemple, a les factures s’incloïen dues o tres reparacions d’un vehicle, fet que no significa, segons la seva versió, que es cobri per duplicat o triplicat el mateix arranjament, sinó que eren diferents. Aquests inspectors del cos van precisar que si s’hagués mirat els albarans, s’hi hauria comprovat la realitat. És a dir, que es van fer diverses reparacions al mateix camió en dia diferent. Van incidir que el contracte per al manteniment dels vehicles té un pressupost just (s’acaba abans de finalitzar l’any) per a una flota de camions vella.

Una altra irregularitat apuntada pels Mossos és que el codi dels vehicles no coincidia amb les matrícules. Del Valle va aclarir que quan un camió canviava de parc també se li renova aquest codi i no sempre és el mateix. Aquest inspector també ha sigut preguntat per la desena de viatges que va fer a Sevilla, seu de l’empresa Iturri, adjudicatària del servei, tot i que la magistrada ha descartat que hi hagués enriquiment personal. Aquest excap de servei va afirmar que eren per provar material i que als contractes s’especifica que aquests desplaçaments anaven a càrrec d’aquesta companyia.

Temes:

Bombers