Correus

La Policia Nacional alerta sobre una estafa amb les taxes de duanes

  • Després de la denúncia d’una víctima que va arribar a facilitar en un enllaç les dades de la seva entitat bancària, el número de compte i la targeta

La Policia Nacional alerta sobre una estafa amb les taxes de duanes
1
Es llegeix en minuts
EFE

 La Policia Nacional de Burgos ha alertat sobre un tipus d’estafa relacionada amb el suposat pagament de taxes de duanes després de la denúncia d’una víctima que va arribar a facilitar en un enllaç les dades de la seva entitat bancària, el número de compte i la targeta, de manera que li van carregar injustificadament 1.566 euros.

La manera de procedir habitual dels delinqüents és l’enviament d’un missatge de text per telèfon a una persona a qui indiquen que és destinatària d’un paquet que Correus té retingut a la duana.

En aquest missatge, li expliquen que per rebre’l adjunten un enllaç que han de clicar i introduir les dades que se sol·liciten.

En l’instant en què el receptor del missatge, sense cap comprovació prèvia, introdueix les seves dades personals i les relatives al compte bancari –com les de la targeta de crèdit– la persona o persones que hi ha darrere del frau aconsegueixen el seu propòsit.

En molts casos, tant Correus com altres empreses de paqueteria poden sol·licitar dades al destinatari d’un enviament.

Tot i que no sempre és així, això pot passar quan el producte s’adquireix en un país que no pertany a la Unió Europea.

Pot generar taxes a la duana, de les quals de vegades el comprador no tenia coneixement ni en va ser informat al fer la comanda.

Quan això passa, Correus o l’empresa de paqueteria contacta amb el destinatari, que rep informació detallada d’aquest enviament i decideix la forma de pagament.

Notícies relacionades

Per tant, l’usuari ha de desconfiar si, com passa amb l’estafa, rep un SMS en el qual directament li indiquen l’enllaç per introduir les dades bancàries.

La Policia Nacional aconsella que abans de facilitar qualsevol informació verifiquin que es tracta de la pàgina web oficial de Correus o de qualsevol altra empresa amb la qual operem i s’assegurin que realment hem fet una comanda que per la seva procedència ha de passar per la duana.