Investigació

El PSOE destitueix una diputada de Madrid per una suposada estafa de la seva filla a UGT

  • El secretari general del PSOE de Madrid ha anunciat que aparta la diputada Carmen López de totes les seves responsabilitats en les comissions al Parlament autonòmic

El PSOE destitueix una diputada de Madrid per una suposada estafa de la seva filla a UGT

EUROPA PRESS / FERNANDO SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general del PSOE de Madrid i portaveu dels socialistes a l’Assemblea regional, Juan Lobato, ha anunciat aquest dimecres que cessa la diputada Carmen López de totes les seves responsabilitats en les comissions al Parlament autonòmic després de sortir a la llum que la seva filla està sent investigada per una suposada estafa al sindicat UGT.

Així ho ha avançat Lobato en declaracions als periodistes als passadissos de la Cambra regional. A més, en la reunió de grup haurien parlat que renunciés a l’acta, però això és una cosa que és «una decisió personal, que ella ha de reflexionar, i no del partit».

«La direcció del grup hem pres la decisió de retirar-la de totes les responsabilitats de les diferents parlamentàries per protegir-la a ella i l’interès del desenvolupament de la nostra acció política. Pel seu bé el més lògic és que no continués assumint aquestes responsabilitats en les diferents comissions», ha exposat.

Quant a si li ha demanat que renunciï a la seva acta com a diputada, el secretari general del PSOE-M ha defensat que això és una qüestió «personal» i «pròpia», tot i que és una cosa que van reflexionar durant la reunió de grup.

Notícies relacionades

«Això ha de ser la seva decisió i dins d’aquestes reflexions una opció podria ser aquesta, però aquesta decisió no em correspon a mi, sinó a la diputada. Això es va plantejar en una conversa però no com una instrucció sinó com una de les possibilitats que hauria d’assumir de manera personal», ha sostingut Lobato, que ha reconegut que la parlamentària està passant per un moment «complex i delicat».

Ara, ha recalcat el portaveu socialista, «el PP haurà de decidir què farà» amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, «si l’apartaran del seu càrrec o no».