Parricidi a València

Crim de Sueca: el petit Jordi és la primera víctima mortal per violència vicària el 2022

El pare del nen havia sigut condemnat per maltractament, i un jutjat li havia prohibit les visites

Crim de Sueca: el petit Jordi és la primera víctima mortal per violència vicària el 2022
2
Es llegeix en minuts

El Jordi va complir 11 anys fa tot just uns dies. Diumenge, el seu pare va acabar presumptament amb la seva vida a casa seva, a Sueca (València), malgrat que una condemna per maltractament masclista havia prohibit expressament qualsevol règim de visites. El Jordi és la primera víctima mortal de la violència vicària del 2022.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns la naturalesa masclista del crim i que existien denúncies prèvies per violència de gènere. Des del 2013, 47 menors han sigut assassinats pels seus pares, les parelles o les exparelles de les seves mares.

A l’agost, el pare del nen va ser condemnat per maltractaments a la mare. En la condemna, se li va imposar una ordre d’allunyament, es va prohibir qualsevol règim de visites amb el fill i es va establir que la custòdia i la pàtria potestat recaiguessin exclusivament en la mare.

No obstant, un mes després, el pare i la mare del Jordi ratifiquen de mutu acord un conveni regulador de divorci amb custòdia compartida que havien presentat al juliol. Cap de les parts informa el jutjat que una sentència ferma ja havia establert aquestes qüestions.

Divendres, el nen va anar a passar el cap de setmana amb el seu pare i diumenge va ser presumptament apunyalat fins a la mort. Va ser la mare qui va informar el 112 que no aconseguia localitzar el seu fill.

Notícies relacionades

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha remarcat que la violència vicària és «la més terrible» de les violències que s’exerceixen contra les dones i ha expressat el seu dolor pel crim de Sueca.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha incidit en el fet que un maltractador mai és un bon pare i ha recordat que la llei prohibeix establir visites als pares condemnats per maltractament o qui tingui una ordre de protecció per violència masclista.

Demana ajuda