Túnel del Cadí tallat

Normalitat a la C-16 després d’un retorn complicat per la neu

  • El Servei Català de Trànsit informa que s’ha reobert la galeria de matinada després d’hores de retencions i cotxes atrapats

  • S’ha restringit el pas de vehicles per la carretera i és obligatori l’ús de cadenes

Normalitat a la C-16 després d’un retorn complicat per la neu
2
Es llegeix en minuts

La neu que ha caigut d’aquest diumenge ha provocat incidències en el trànsit per carretera de diverses artèries del nord de Catalunya. El Servei Català de Trànsit ha informat de fortes precipitacions a la C-16 que han obligat a tallar durant algunes hores el tram que connecta Cercs i Berga (Berguedà, Barcelona). El trànsit està vetat a la C-16 en sentit sud, al km 97,5 cap a Berga. De matinada, la galeria s’ha reobert, segons informa Trànsit.

L’embús de vehicles, que ha provocat retencions de fins a nou quilòmetres, ha obligat les autoritats a restringir també el pas a través del túnel del Cadí, per evitar que s’hi acumulessin més cotxes. Per les esmentades vies és obligatori l’ús de cadenes o rodes de contacte, i les autoritats han demanat als conductors que extremin les precaucions, especialment en aquelles vies o accessos que estan registrant precipitacions.

Espera de diverses hores

S’ha prohibit el pas de vehicles de tercera categoria, és a dir, camions i autocars, que han hagut d’esperar diverses hores fins que s’ha netejat la calçada amb les màquines llevaneu. Moltes persones usuàries de la via han hagut de desviar-se a Berga fins que l’artèria viària no ha quedat aclarida.

Segons registra el Servei Meteorològic de Catalunya, una massa de precipitacions s’està concentrant al llarg de la tarda a les comarques d’Osona, el Moianès, el Ripollès i el Berguedà, entre les províncies de Barcelona i Girona. I en punts concrets la neu s’està concentrant en determinades carreteres, com és el cas de la C-16. Trànsit recomana evitar aquesta carretera, ja que en determinats punts està «impracticable».

Notícies relacionades

L’acumulació de neu en aquest tram ha obligat la Generalitat a mobilitzar diverses màquines llevaneu per descongestionar i habilitar el pas dels vehicles. Fonts de Trànsit expliquen que l’afectació està molt localitzada i que el temporal no ha generat una afectació generalitzada a les carreteres catalanes aquest diumenge. Les mateixes fonts indiquen que els equips llevaneu estan treballant amb urgència sobre el terreny i que esperen poder reestablir el trànsit en poques hores.

Durant la jornada d’aquest diumenge hi ha hagut altres incidències viàries, tot i que no vinculades amb la meteorologia. A l’AP-7, a l’altura de Subirats (Alt Penedès), hi ha hagut un accident que s’ha acabat traduint en cues de fins a 17 quilòmetres de llargada. A prop de les vuit de la tarda s’ha restablert la circulació en aquest esmentat punt.

Temes:

Trànsit Neu