Després de dos anys de covid

La gran manifestació estatal de l’Orgull LGTBI tornarà a Madrid el 9 de juliol

La celebració recuperarà la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia

La gran manifestació estatal de l’Orgull LGTBI tornarà a Madrid el 9 de juliol
2
Es llegeix en minuts

Després de dos anys en què el col·lectiu LGTBI no ha pogut celebrar l’Orgull com solia fer-ho a causa de la pandèmia, aquest 2022 tornarà a omplir els carrers de Madrid de l’1 al 10 de juliol en diferents actes festius i reivindicatius, que culminaran amb la «gran manifestació» el dissabte 9.

I ho farà «amb més força que mai» per la reivindicació de la «igualtat en diversitat» ja que la «invisibilitat del col·lectiu ha sigut directament proporcional» a l’augment dels discursos i delictes d’odi a Europa i el món, segons assenyala en un comunicat el Comitè Organitzador de l’Orgull Estatal LGTBI.

El Comitè indica que és «molt important i imprescindible» que l’Orgull torni a celebrar-se a Madrid «amb totes les garanties de mobilitat i de participació per a tota la comunitat LGTBIQ+» perquè és «l’eina més gran» de visibilitat i canvi amb què compta el col·lectiu i «una de les més poderoses» dins de l’activisme.

Aquest any, el MADO –Madrid Orgull– vol celebrar també les fites aconseguides però també reivindicar els drets que encara queden per aconseguir.

Se celebrarà de l’1 al 10 de juliol, amb un programa ampli d’actes, activitats, reivindicacions, concerts i una diversa agenda cultural, en la qual s’inclou «una històrica» conferència internacional de Drets Humans.

Així, els carrers de Madrid s’ompliran amb els colors de totes les banderes del col·lectiu, totes les identitats, totes les sensibilitats i totes les singularitats.

El pregó serà a la cèntrica plaça Pedro Zerolo el 6 de juliol i la manifestació estatal el 9 de juliol, «en un exercici de visibilitat» de les «realitats diverses i reivindicacions, obert a tothom des de la il·lusió i l’alegria»

«Ens manifestarem el dissabte 9 de juliol, per tornar a aconseguir que la nostra ciutat i el nostre Orgull, el més gran d’Europa, continuï sent un referent internacional de Pau, Igualtat, Diversitat, Inclusió i Llibertat», assenyalen els organitzadors.

L’Orgull d’aquest any s’emmarca en les celebracions que l’Associació Europea d’Organitzadors d’Orgull (EPOA) ha organitzat amb motiu del trenta aniversari del primer EuroPride, que va tenir lloc a Londres el 1992.

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’EPOA ha preparat una agenda d’actes a tot Europa, que «tindrà un dels seus moments culminants a l’Orgull de Madrid».

El diumenge 10 de juliol serà la cerimònia de cloenda d’aquest MADO, Madrid Orgull 2022.