«Avançar juntes»

Verge es reuneix amb dones denunciants de violències masclistes a la universitat

A la trobada s’ha treballat per la prevenció i erradicació de les violències masclistes en l’àmbit universitari

Verge es reuneix amb dones denunciants de violències masclistes a la universitat

ACN / LAURA BUSQUETS

1
Es llegeix en minuts
EFE

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tania Verge, s’ha reunit amb un grup de dones que han denunciat la violència masclista existent a les universitats i que ha «estès la mà» per avançar en l’erradicació d’aquest tipus de «violència institucional» en els centres d’ensenyament superior.

«Són dones valentes [...] i els allarguem la mà per teixir una aliança que ens permeti avançar juntes en aquest camí cap a l’eliminació de les violències a les universitats», ha emfatitzat Verge després de la reunió d’aquest dimecres.

A la trobada amb denunciants de diferents universitats catalanes s’ha treballat per la prevenció i erradicació de les violències masclistes en l’àmbit universitari, han explicat després de la reunió des del departament.

Verge ha remarcat la violència institucional que té lloc a les universitats, ja que són «administracions públiques i, com a tals, si no aborden de forma adequada les violències masclistes que passen al seu interior, des de la prevenció fins a la investigació i sanció, generen violència institucional».

Actuacions

La consellera ha recordat el protocol-guia que s’està treballant conjuntament amb el Departament d’Investigació i Universitats, que servirà perquè les universitats adaptin a la legislació actual els seus protocols contra les violències masclistes i millorin el seu funcionament tant en el vessant preventiu i de detecció, com en el vessant de l’atenció, l’acompanyament, la investigació i l’eventual sanció.

Les denunciants que hi han acudit són Maria Magdalena Polo Pujadas, de la Universitat de Barcelona; Maria Pia Fontana i Eva Busalleu Muntada, de la Universitat de Girona; Carme Ruestes Bitrià, de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Mar Joanpere Foraster, de la Universitat Rovira i Virgili.

Notícies relacionades

Totes elles han compartit i valorat conjuntament amb la conselleria les experiències viscudes de violències masclistes a la universitat, així com les respostes rebudes.

També han participat en la trobada la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, i la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé.