Preocupació a l’OMS davant el repunt mundial de casos de covid

Augmenten un 8% els positius detectats en l’última setmana, malgrat que cada vegada es fan menys proves

Preocupació a l’OMS davant el repunt mundial de casos de covid
1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha expressat la seva inquietud davant el repunt de casos de covid al món, fins i tot quan les persones es fan cada vegada menys proves.

«Durant l’última setmana hem registrat un augment d’un 8% de casos detectats, amb més d’11 milions de positius notificats a l’OMS, i això, malgrat la significativa reducció de test a nivell mundial», va afirmar en conferència de premsa Maria Van Kerkhove.

L’experta, que ha sigut a l’OMS al capdavant de la lluita contra la malaltia des de l’aparició a finals del 2019, creu que el repunt en el nombre de casos és el resultat d’una «combinació de factors».

L’onada d’infeccions està impulsada, en gran part, per la subvariant BA.2 d’Òmicron, que està reemplaçant la seva germana BA.1 en alguns països i, sens dubte, BA.2 «és la variant més contagiosa del virus SARS-CoV-2 que hem vist fins ara, va afirmar Kerkhove.

A això se li suma l’aixecament de les mesures sanitàries que s’han pres contra la covid a molts països, cosa que està donant al virus «l’oportunitat de propagar-se», així com cobertures de vacunació incompletes a moltes regions del planeta.

L’experta també ha lamentat la desinformació sobre el virus que circula a nivells molt alts: «Alguns afirmen que l’Òmicron és benigna i que és l’última variant a què s’enfrontarà el món, a més de dir que la pandèmia ha acabat...» Segons Kerkhove, «això està causant una gran confusió» i beneficia la malaltia.

Notícies relacionades

«Estem veient un augment en els casos detectats a tot el món per diverses raons, els mateixos factors que han estat impulsant la transmissió d’aquest virus des del començament de la pandèmia.»

Malgrat tot, la bona notícia seria que el món té els mitjans per fer front a la malaltia: «mascareta, distanciament físic, vacunes, tractaments...»