Presentació de les dades de violència sexual del 2021

Una de cada tres violacions es produeixen sota la submissió química

  • En el 33% dels casos analitzats per l’Institut de Toxicologia en els últims cinc anys la víctima tenia rastres d’haver consumit alguna droga per anul·lar la voluntat

Una de cada tres violacions es produeixen sota la submissió química
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Les dades de l’Institut Nacional de Toxicologia dels últims cinc anys indiquen que aproximadament en el 33% de les agressions sexuals, és a dir, en una de cada tres, els agressors han comès la violació gràcies al fet que la víctima estava sota la submissió química, és a dir, sota els efectes de l’alcohol, les drogues o fàrmacs sedants o ansiolítics que provoquen «un estat d’inconsciència o semiinconsciència que genera confusió i dificulta el reconeixement del fet», segons ha destacat aquest dimarts la ministra de Justícia, Pilar Llop.

Notícies relacionades

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la ministra ha presentat els principals resultats de l’informe de l’Institut Nacional de Toxicologia sobre violència sexual corresponent al 2021. El treball dona constància de 3.001 agressions l’any passat. En 994 es van realitzar anàlisis, perquè la víctima presentava confusió o inconsciència i el resultat va ser positiu en el 72% dels casos.

«És a dir, en un de cada quatre casos, però si es tenen en compte les dades recopilades en els últims cinc anys l’estimació puja a un de cada tres [...] i hi ha indicis per creure que molts altres casos [de submissió química] se’ns escapen» ja que moltes víctimes no denuncien o quan ho fan ja no queden restes de les drogues consumides a l’organisme.