Crisi migratòria

Dos mil immigrants intenten saltar la tanca de Melilla

Les forces marroquines i la Guàrdia Civil han intentat frenar desenes de subsaharians, prop de 500 han aconseguit passar a Espanya

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

La tanca fronterera de Melilla ha registrat aquest dimecres al matí un assalt massiu, en què han participat 2.500 immigrants subsaharians, segons ha difós la Delegació del Govern i confirmen fonts de les forces i cossos de seguretat de l’Estat a la ciutat autònoma.

Dels que han intentat el salt, prop de 500 han aconseguit passar a territori espanyol, segons les mateixes fonts. Els immigrants que han aconseguit passar ho celebraven amb joia pels carrers de la ciutat, i intentaven enviar missatges a les famílies per les xarxes socials mentre es dirigien en nombrosos grups cap al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants.

L’assalt a la tanca, pel sector de Beni Ensar, i molt a prop del barri del Príncep, ha començat les 7 del matí amb enfrontaments entre els subsaharians i els gendarmes marroquins. A les 9.30 h s’havia fet incontrolable, relaten fonts policials, que han observat l’ús per part dels immigrants de bastons, ganxos i trossos de metall, entre els quals, cargols i femelles, amb què han intentat retardar l’acció dels gendarmes.

Els guardes fronterers de la gendarmeria marroquina n’han interceptat centenars a la seva banda de la tanca, i la Guàrdia Civil ha fet el mateix al seu sector, però el multitudinari salt ha desbordat des del primer moment l’acció de les forces de seguretat.

Notícies relacionades

Patrulles de la Guardia Civil i la Policia Nacional, amb ajuda de la Policia Local de Melilla, intenten encara agrupar algunes restes de l’onada d’immigrants per procedir a la seva identificació. Es tracta del salt a la tanca més nombrós que es recorda els últims cinc anys.

Un primer recompte de ferits a aquesta banda de la frontera dona un saldo de tres immigrants i tres guàrdies civils amb ferides de diversa consideració. La tanca ja no té els cables de concertina que la coronaven.