Iniciativa de les infermeres

Els nadons prematurs del Clínic es converteixen en barrufets per Carnaval

  • L’hospital disfressa els nounats ingressats per treure de la dura rutina els pares i les mares i arrencar-los un somriure

Els nadons prematurs del Clínic es converteixen en barrufets per Carnaval

Hospital Clínic

1
Es llegeix en minuts

El servei de Neonatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona s’ha convertit avui en El poble dels Barrufets. Els 16 nadons prematurs que estan ingressats fins que tinguin força i pes suficient per anar a les seves cases, les seves mares, els seus pares i les infermeres que els cuiden s’han disfressat amb les típiques samarretes blanques, pantalons blaus i gorros blancs o vermells dels barrufets per celebrar Carnaval. La divertida iniciativa va néixer de les mateixes professionals del centre hospitalari el 2019 i s’ha mantingut durant la pandèmia. ¿L’objectiu? Fer un dia diferent i treure de la dura rutina hospitalària els pares i les mares per oferir-los una mica d’il·lusió i arrencar-los un somriure. «Des de fa setmanes que ho estem preparant», explica la coordinadora de Neonatologia, Erika Sánchez.

En col·laboració amb diverses marques de complements infantils, la jornada, efectivament, ha aconseguit arrencar somriures als progenitors. «No m’ho esperava. He arribat i m’he trobat amb el meu nadó i 15 nounats més vestits de barrufets. M’ha agradat veure’ls així. Estic molt contenta de veure com de bé els cuiden. No podríem ser en un lloc millor», comenta l’Estefanía, mare del Jan.