Dispositiu de recerca

Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts des de divendres a la Pica d’Estats

Localitzats sans i estalvis els dos excursionistes perduts des de divendres a la Pica d’Estats

BOMBERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers de la Generalitat han trobat aquest diumenge sana i estàlvia una parella d’excursionistes perduda a Alins (Pallars Sobirà) que havien sortit divendres a primera hora amb la intenció de fer bivac a la Pica d’Estats.

El dispositiu de recerca ha localitzat la parella aquest migdia a prop del refugi de Baborte i els ha baixat fins a l’aparcament del Pla de la Farga a Alins, on havien estacionat el seu vehicle.

Els Bombers van rebre a les 18.01 hores de dissabte un avís alertant que la parella, un home de 41 anys i una dona de 40, havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer bivac a la zona de Pica d’Estats i que «ja haurien d’haver tornat al seu domicili a Lleida». La persona que va fer l’avís no aconseguia contactar-hi telefònicament.

Els Mossos van localitzar el vehicle de la parella a l’aparcament del Pla de la Farga i posteriorment el Grup d’Actuacions Especials (Grae) va començar la recerca fins al refugi de Vallferrera, mentre que una altra dotació es va quedar fent guàrdia a prop del cotxe de la parella per si apareixien.

Notícies relacionades

Després de confirmar que els desapareguts no eren al refugi i que les persones allotjades tampoc els havien vist, els agents van interrompre la recerca dissabte a la nit.

Al dispositiu, que s’ha reprès aquest diumenge al matí, hi treballen quatre dotacions de Bombers i quatre més de la policia catalana, dues de les quals són de la Unitat d’Intervenció en Muntanya.