Barcelona

El TSJC ordena preparar el tancament de la cimentera Lafarge a Montcada i Reixac

  • Per la nul·la l’autorització ambiental concedida a la fàbrica per part de l’antiga Conselleria de Territori i Sostenibilitat

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Generalitat anar adoptant mesures de «clausura i precinte de l’activitat» de la cimentera Lafarge a Montcada i Reixac (Barcelona), a l’espera que la justícia en confirmi el tancament definitiu.

Ho ha fet en una interlocutòria consultada per Europa Press, després que el Tribunal Suprem (TS) declarés ferma la sentència per la qual el TSJC va declarar nul·la l’autorització ambiental concedida a la fàbrica per part de l’antiga Conselleria de Territori i Sostenibilitat.

No obstant, els magistrats ajornen l’ordre del tancament definitiu a l’espera que el TS resolgui el recurs de cassació presentat contra una segona sentència del TSJC, dictada l’octubre del 2021, que també va declarar la nul·litat d’aquesta mateixa autorització.

Notícies relacionades

El TSJC recorda que la conseqüència de l’anul·lació d’una llicència per sentència ferma «no pot ser cap altra que la clausura de l’activitat», fins que s’obtingui una autorització que garanteixi la inexistència d’infraccions o s’adoptin mesures per corregir-les.

Després de conèixer la segona sentència del TSJC, LafargeHolcim Espanya va instar la Generalitat a regularitzar l’activitat de la fàbrica de Montcada i Reixac per garantir la continuïtat de les 300 persones empleades per la cimentera de manera directa o indirecta, amb la tramitació de l’expedient corresponent.