xarxes socials

Canàries, protagonista a l’Estació Espacial Internacional

  • El cosmonauta Oleg Artémiev grava unes imatges de les illes des de l’espai

1
Es llegeix en minuts

Mirar cap a les estrelles i somiar poder estar en algun moment més a prop d’elles. I fer la volta i atalaiar el Planeta Terra. Visitar l’espai ha sigut el gran somni de l’ésser humà. El cosmonauta letó Oleg Artémiev ha compartit a través de les xarxes socials un vídeo en el qual es pot veure des de l’Estació Espacial Internacional (EEI) l’entorn de l’arxipèlag canari, des d’on es pot veure la proximitat de les illes amb el desert gegant del Sàhara.

No està a l’abast de tots, però gràcies a les noves tecnologies és possible recrear les imatges que entreveuen els astronautes i poder veure els paisatges terrestres. Les Canàries han sigut protagonistes en diverses ocasions de les càmeres de la NASA o l’Estació Espacial Internacional (EEI) que sobrevola amb freqüència el cel illencs i deixa panoràmiques impactants. 

Notícies relacionades

El ple novembre de l’any passat, les Canàries van presentar divendres, 20, una bellíssima estampa capturada per la càmera del satèl·lit meteorològic Suomi National Polar-Partnership llançat el 2011 i que compta entre els seus cinc sensors clau amb el VIIRS que recopila imatges i mesuraments radiomètrics de la terra, atmosfera, tant en l’espectre visible com en l’invisible. Amb una òrbita que recorre la Terra unes 14 vegades al dia segueix una trajectòria que permet cobrir el globus.

A la imatge també es pot observar com les illes més orientals reben la calitja, la pols sahariana en suspensió, en ocasions tan densa que fa desaparèixer les Canàries de les imatges del satèl·lit.