A casa seva

Detingut per la brutal violació d’una àvia de 95 anys a Figueres

L’arrestat, de 30 anys, ha reconegut ser l’autor dels fets

Detingut per la brutal violació d’una àvia de 95 anys a Figueres

Mossos

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos han detingut un home d’uns 30 anys com a presumpte autor de l’agressió sexual a una àvia de 95 anys a Figueres (Girona), que va ser assaltada la mitjanit del 21 de gener al seu pis del carrer Fages de Climent.

Segons fonts pròximes al cas, el detingut, d’uns 30 anys i origen subsaharià, i que era el principal sospitós dels agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Girona que portaven el cas des del dia dels fets, ha reconegut ser l’autor de l’agressió sexual.

Els fets van tenir lloc passades les 23.00 hores, quan l’agressor va accedir al pis de l’àvia, una planta baixa, per una finestra que, segons fonts de la investigació, estava oberta.

Brutalment

Una vegada dins la vivenda, va agredir sexualment l’àvia a la seva habitació de manera brutal.

Poc abans de la mitjanit, la víctima va poder prémer el botó de teleassistència que portava a sobre i una patrulla de la Guàrdia Urbana es va presentar al pis.

Els agents la van trobar asseguda al terra de l’habitació demanant ajuda i va ser atesa pels sanitaris que, davant el que semblava una violació, la van traslladar a l’Hospital de Figueres.

Lesions vaginals

Allà va ser operada de les lesions vaginals sofertes arran de l’agressió i es va mantenir ingressada fins que, segons fonts del centre, la setmana passada va ser portada a un centre sociosanitari gironí, a l’espera de recuperar-se totalment i tornar a casa seva.

L’àvia, que l’única família que té són uns nebots que viuen a Badalona, viu sola i té una cuidadora que l’atén unes hores al dia.

Notícies relacionades

Els investigadors van prendre declaració a diversos veïns de l’àvia i almenys dos d’ells van situar el detingut la nit dels fets al bloc de pisos, i segons ells, no era la primera vegada que hi acudia.

Una vegada la policia prengui declaració al detingut, es preveu que passi a disposició del Jutjat d’Instrucció de Figueres que porta el cas.