Restriccions

Catalunya actualitza els protocols de les residències després de la caiguda del passaport covid

La Generalitat sosté l’obligatorietat de la declaració responsable al fer una visita

Catalunya actualitza els protocols de les residències després de la caiguda del passaport covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les conselleries de Salut i Drets Socials de la Generalitat catalana han actualitzat les mesures de prevenció de la pandèmia a les residències de gent gran i persones amb discapacitat, on continua sent obligatori presentar la declaració responsable al fer una visita malgrat la caiguda del passaport covid.

Aquest certificat ha deixat de ser obligatori aquest divendres de matinada i els departaments han enviat una nota informativa als centres residencials per recordar el protocol vigent per a les visites, segons ha aclarit l’Executiu català en un comunicat.

Amb la declaració responsable la persona visitant declara, entre altres aspectes, que no ha presentat símptomes relacionats amb el coronavirus en els últims 14 dies, entre altres detalls sobre el virus.

Recomanació

A més de firmar la declaració responsable, durant les visites serà necessari com a mínim l’ús de la mascareta quirúrgicai preferiblement del tipus FFP2–, i les altres mesures preventives com el rentat de mans, la distància de seguretat i la ventilació dels espais.

Així mateix, el Govern recomana als familiars que no estiguin immunitzats que es facin un test d’antígens ràpid (TAR) abans de visitar un usuari, atesa la «vulnerabilitat» del col·lectiu que viu a les residències.

Impacte d’òmicron

Notícies relacionades

La sisena onada de la covid ja dona signes de començar a disminuir però l’afectació a les residències encara és alta, amb 587 centres que en tenen algun cas i 47 usuaris morts en l’última setmana, segons l’últim balanç de la Generalitat.

Les residències, la restauració i els gimnasos eren els tres àmbits on fins aquest divendres es requeria el certificat covid per accedir a l’interior. Però el Govern ha eliminat aquesta mesura, al considerar que amb el poder infectiu de la variant òmicron, fins i tot entre els vacunats, ja no era una capa addicional de seguretat prou efectiva.