Catalunya no descarta recuperar el passaport covid amb la reobertura de les discos

Catalunya no descarta recuperar el passaport covid amb la reobertura de les discos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El departament de Salut de Catalunya no descarta la utilització del passaport covid en la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya.

La directora de CatSalut, Gemma Craywinckel ha explicat aquest dijous a ‘Els matins de TV3’ que la data i les condicions per a aquesta tornada a la normalitat de les discoteques i els bars musicals encara «no estan fixades».

«En aquest moment s’ha considerat que la mesura del passaport s’ha pogut alliberar, però no puc dir si tindrà o no tindrà correlació amb l’oci nocturn», ha afegit.

Així, ha recordat que el certificat es considera «una capa més de protecció», com la distància, la higiene de mans, la mascareta, la ventilació o les vacunes.

Notícies relacionades

De fet, dins del grup d’assessors del Govern no hi ha hagut unanimitat sobre la retirada d’aquest certificat sanitari, ni sobre la relaxació de les mesures. Ahir la presidenta del comitè científic assessor per a la covid, Magda Campins, es mostrava contrària a relaxar les restriccions i a eliminar l’exigència del passaport covid.

D’altra banda, Craywinckel ha remarcat que tot apunta que s’ha arribat a una fase «d’estabilització», amb una variant que genera un alt volum de casos, però amb un menor impacte quant a les hospitalitzacions.