Comunicat del Govern

MeToo a la universitat: Catalunya actualitzarà els protocols antimasclistes en l’ensenyament superior

MeToo a la universitat: Catalunya actualitzarà els protocols antimasclistes en l’ensenyament superior

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha reaccionat a les denúncies de violència masclista a les universitats catalanes revelades per EL PERIÓDICO amb l’anunci de la preparació d’un protocol-guia perquè els centres d’ensenyament superior de Catalunya puguin actualitzar els seus procediments davant l’aparició de casos d’abús i assetjament.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, les conselleries d’Igualtat i Feminismes i de Recerca i Universitats consideren que els casos denunciats han posat en evidència que aquests protocols i els procediments administratius que els sustenten «han de millorar el seu funcionament, tant en el vessant preventiu i de detecció com en el vessant de l’atenció, l’acompanyament, la investigació i l’eventual sanció».

Una direcció general, la d’Erradicació de les Violències Masclistes, coordinarà l’elaboració del protocol-guia, en el qual participaran la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, professionals amb coneixements en la matèria i els vicerectorats competents en polítiques d’igualtat. En el seu comunicat, el Govern assegura també que s’establiran indicadors per identificar les omissions o dèficits de les intervencions que poden produir violència institucional.

«Companyes, us creiem»

Notícies relacionades

«Des del Govern diem molt alt i clar ‘companyes, us creiem’, i posem de manifest novament el nostre compromís d’adoptar totes les mesures per erradicar les violències masclistes de tots els àmbits, també de l’àmbit universitari», destaca la nota de l’Executiu català.

El comunicat recorda que el novembre passat la Comissió Dones i Ciència del Consell Intruniversitari remarcava que «les universitats, com institucions generadores i transmissores de coneixement i valors, han de convertir-se en institucions referents en igualtat i en compromís amb l’erradicació de les violències contra les dones».