A tot Espanya

Entra en vigor el preu màxim dels antígens a les farmàcies: 2,94 euros.

  • Consulteu les farmàcies de Catalunya que fan el test

Desde hoy se pueden comprar los test de antígenos a un máximo de 2,94 euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest dissabte les més de 22.000 farmàcies espanyoles vendran els tests d’autodiagnòstic de covid-19 a un màxim de 2,94 euros, preu fixat pel Govern en vista de l’avenç de la variant òmicron, que ha derivat en un considerable augment del consum d’aquestes proves casolanes.

Aquest divendres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicava una resolució de la Direcció General de Cartera Comuna de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, per la qual es donava publicitat a l’acord que fixa un import màxim de venda al públic dels tests d’autodiagnòstic a partir d’aquest dissabte.

La resolució es basa en l’article 94.3 de la llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, en què s’indica que el Govern podrà regular el mecanisme de fixació dels preus dels medicaments i productes sanitaris no subjectes a prescripció mèdica, així com d’altres productes necessaris per a la protecció de la salut poblacional quan existeixi una situació excepcional sanitària.

Només a farmàcies

Aquest dijous la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments va aprovar per unanimitat fixar l’import màxim de venda al públic d’aquest tipus de test, després que la gran demanda derivada de la sisena onada del coronavirus n’arribés a triplicar el preu.

A diferència d’altres països europeus, els tests a Espanya continuaran sent de venda exclusiva en farmàcies malgrat que les grans superfícies i d’altres col·lectius reclamaven que es liberalitzés fora d’aquestes.

Notícies relacionades

L’Executiu considera que s’han de dispensar només en aquestes oficines per qüestions de seguretat.

A més la resolució estableix que aquest import màxim de venda al públic unitari també serà d’aplicació als tests d’ús professional que comptin amb autoritzacions expresses de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, així com a aquells altres que, de forma temporal i per garantir el proveïment, s’ha permès la seva comercialització temporal per part d’aquesta Agència. L’import màxim és unitari i final amb IVA inclòs, segons el BOE.