Consell de Ministres

El Govern fixarà dijous el preu màxim dels autotests d’antígens

  • La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments es reunirà aquell dia per acordar un límit a les proves que es venen a les farmàcies

El Govern fixarà dijous el preu màxim dels autotests d’antígens
1
Es llegeix en minuts

La Comissió Interministerial dels Preus dels Medicaments, òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat del qual formen part altres departaments i les comunitats autònomes, fixarà dijous el preu màxim dels tests d’autodiagnòstic d’antígens.

Així ho ha informat la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres en què ha dit comprendre «la preocupació ciutadana» per l’increment del preu d’aquestes proves en les últimes setmanes, en què se n’ha disparat la demanda.

Rodríguez ha defensat que, abans d’aquesta mesura, anunciada dilluns pel president del Govern, Pedro Sánchez, se n’havia de «garantir el subministrament» aquest nadal, en què el mercat s’ha vist tensionat pel fort increment de la demanda d’autotests.

Una vegada garantit, ara l’Executiu n’establirà preus màxims com ja va fer amb altres productes sanitaris com les mascaretes o l’hidrogel. «El Govern té un compromís permanent en la prevenció de la covid», ha afirmat la portaveu.

Notícies relacionades

Preguntada per si s’obrirà la venda a altres establiments més enllà de les farmàcies, Rodríguez s’ha remès a les compareixences que demà i dijous ofereixi la ministra de Sanitat, Carolina Darias, per donar més detalls sobre els acords a què s’ha arribat.

Tot i que ha afirmat que el Govern sempre ha actuat de bracet de l’evidència científica i, en aquest cas, de la dels distribuïdors i escoles farmacèutiques per donar més seguretat als ciutadans.