Nova aplicació

Calculadora del test d’antígens: ¿quan és millor fer-se la prova?

  • El diagnòstic és més precís quan la càrrega viral és més gran

Calculadora del test d’antígens: ¿quan és millor fer-se la prova?

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts

Una situació molt habitual durant la sisena onada: donar negatiu en un test d’antígens avui i, no obstant, acabar sent positiu de covid uns dies després. No és que falli la prova a què tantes persones han recorregut aquest Nadal per poder reunir-se, és que la seva fiabilitat varia depenent de l’avanç de la malaltia. Llavors, ¿quan és el moment idoni per fer-se un test d’antígens?

Aquest tipus de prova s’ha de portar a terme quan apareixen els primers símptomes compatibles amb el coronavirus. Si no hi ha símptomes és poc probable que el test surti positiu mentre que, en cas de tenir-ne, pot ser que els detecti o que no. I és que amb la variant òmicron s’ha constatat que els símptomes arriben molt al principi, als tres dies que comenci la malaltia.

En l’aplicació que apareix a continuació pots calcular quan és el moment idoni per fer-se la prova i en quin punt ha de començar l’aïllament per no contagiar altres persones. Només s’ha d’introduir la data d’un possible contagi per obtenir les dades aproximades

¿Quan fer el test d’antígens?

¿Què és el test d’antígens?

Les proves disponibles a les farmàcies són tests d’antígens d’autodiagnòstic, de fàcil ús seguint les instruccions i que detecten la presència de proteïnes del virus.

¿Quina fiabilitat té el test d’antígens?

És més gran en els primers dies de la infecció, quan la càrrega viral és més alta i especialment en casos simptomàtics. Per a un infectat en aquesta etapa, té una fiabilitat del 90%.

Notícies relacionades

¿Què fer si surt negatiu?

No garanteix amb total certesa l’absència d’infecció, per la qual cosa s’ha de tenir cautela i mantenir mesures de prevenció com la mascareta i la ventilació en tot moment.