Espectacle celeste

Una bola de foc sobrevola Màlaga, Cadis i Sevilla, i és observada a tot Espanya

  • Ha pogut ser divisada en un radi de 750 quilòmetres, és a dir, a tot el país i el nord de l’Àfrica

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una impressionant bola de foc va sobrevolar la matinada de dissabte a diumenge a les 0.18 hores UT (les 1.18 hores a la península Ibèrica) les províncies de Màlaga, Cadis i Sevilla amb una llum tan brillant que ha pogut ser divisada en un radi de 750 quilòmetres, és a dir, a tot el país i el nord de l’Àfrica, amb imatges de testimonis procedents fins i tot des de Tarragona.

En declaracions a Europa Press, José María Madiedo, investigador de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia (IAA-CSIC), s’ha congratulat per l’espectacular d’aquest esdeveniment i per aquells que la van poder veure a la nit. «Si ja va cridar l’atenció el que van recollir les càmeres, veure’l en directe devia ser impactant», ha dit.

Notícies relacionades

Madiedo ha explicat que aquesta bola de foc és una cosa que es produeix quan una roca entra en l’atmosfera terrestre a gran velocitat, cosa que provoca que al fregar l’aire s’escalfi molt i es torni incandescent fins que es desintegra. Aquesta incandescència és el que permet que sigui visible més enllà del lloc per on sobrevola.

Primera bola de foc de l’any

Es tracta de la primera gran bola de foc de l’any, que venia despresa d’un cometa a una velocitat de 150.000 quilòmetres per hora, va entrar en l’atmosfera a la part nord-oest de la província de Màlaga i es va desintegrar a prop de Marchena (Sevilla).