Estudis científics

La vacuna d’Hipra mostra «bons resultats» davant l’òmicron

La ministra de Ciència explica que els estudis realitzats fins ara apunten a una bona eficàcia davant les diferents variants del coronavirus

La vacuna d’Hipra mostra «bons resultats» davant l’òmicron

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

La vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la farmacèutica espanyola Hipra «presenta bons resultats davant la variant òmicron», segons ha confirmat aquest dimarts la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, després de visitar les instal·lacions de l’empresa de Girona. La ministra també ha confirmat que, tal com va avançar EL PERIÓDICO, la fórmula passarà aviat a la tercera fase dels assajos clínics i, si els estudis clínics prosperen, la injecció es podria comercialitzar el segon trimestre de l’any.

Notícies relacionades

De moment, segons ha explicat la ministra, els estudis clínics apunten que «no hi ha cap tipus de dubte sobre seguretat i eficàcia d’aquesta vacuna en les persones», per la qual cosa s’espera que l’Agència Espanyola del Medicament autoritzi ben aviat l’inici de l’última fase dels assajos clínics. En aquesta etapa, prèvia a la comercialització del fàrmac, es testarà la injecció en 3.000 voluntaris com a tercera dosi contra la covid-19. L’estudi es portarà a terme en 18 centres hospitalaris d’Espanya i també s’estendrà a diverses institucions de Portugal, Itàlia i el Vietnam.

Segons va explicar fa uns dies a aquest diari Elia Torroella, directora del departament d’investigació i registres d’Hipra, «al gener començarà l’última fase dels estudis clínics. Entre el febrer i el març, quan tinguem les dades de seguretat i eficàcia, demanarem la seva autorització. La vacuna d’Hipra podria estar aprovada al segon trimestre del 2022. Aleshores, calculem que ja haurem produït 600 milions de dosis i estarem preparats per entregar les vacunes tan aviat com se’ns demani».