Xifres molt allunyades a les de fa un any

Les residències aguanten l’envestida de la covid

Catalunya, amb 12 víctimes, encapçala la llista de les morts en aquesta sisena onada

Les residències aguanten l’envestida de la covid

EFE/CATI CLADERA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les residències de gent gran aguanten l’envestida de la covid i de l’òmicron i, tot i que augmenten els contagis i les morts, les xifres s’han mantingut el desembre del 2021 molt allunyades de les registrades el gener de l’any passat, segons les últimes dades facilitades per l’Imsersorecollides per Efe.

Són les referides a la setmana del 20 al 26 de desembre, quan es van comptabilitzar 1.557 nous positius en centres de gent gran, davant els 650 de la setmana prèvia, i 35 morts de residents amb covid confirmada, cinc més que la setmana anterior.

Al gener els contagis van arribar a superar els 4.500 en una setmana i les morts, les 950. Del 20 al 26 de desembre la taxa de residents amb covid per cada 10.000 usuaris de centres de gent gran va ser de 51,21.

Van morir en aquestes residències per diferents causes un total de 639 persones, 35 d’elles amb covid.

Madrid lidera els contagis

Des de l’inici de la pandèmia, la letalitat global als centres residencials se situa en el 18,7%, però després de la pauta de vacunació completa generalitzada a tots els residents, en l’actual període se situa en el 8,17%.

Notícies relacionades

D’acord amb la informació publicada per l’Imserso, el major nombre de contagis l’última setmana amb dades es va registrar en residències de Madrid (467), seguides de Catalunya (221), Castella i Lleó (142) i el País Valencià (135).

Quant a les morts de residents amb covid, encapçala la llista Catalunya (12), seguida de Madrid, Aragó i Castella i Lleó, amb quatre morts cadascuna la setmana del 20 al 26 de desembre