En 40 de les 153 estacions de la xarxa

Catalunya registra rècords de temperatura màxima l’última setmana de l’any

Catalunya registra rècords de temperatura màxima l’última setmana de l’any

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha registrat entre els dies 27 i 31 de desembre rècords de temperatura màxima en 40 de les 153 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA), amb més de 10 anys de dades.

D’altra banda, 23 de les 153 estacions van superar la seva temperatura mínima diària més elevada de desembre. Algunes estan situades al litoral i prelitoral, però sobretot en cotes mitjanes i altes del Pirineu i el Prepirineu.

Així ho mostren dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). D’acord amb el servei, té a veure que el territori es va veure afectat per un anticicló càlid amb una massa d’aire tropical procedent del nord de l’Àfrica.

Notícies relacionades

El Meteocat qualifica el mes de desembre com a càlid i molt càlid a les zones més elevades del territori, si bé en punts de la depressió Central i de la Costa Brava ha sigut normal.

A l’extrem nord del Pirineu occidental ha sigut plujós i fins i tot molt plujós. De fet, el Meteocat recorda que entre el 4 i l’11 de desembre una nevada important va afectar el Pirineu.

Temes:

Calor