Investigació

El tractament d’anticossos Evusheld, d’AstraZeneca, neutralitza la variant òmicron, segons estudis de les universitats d’Oxford i Washington

El tractament d’anticossos Evusheld, d’AstraZeneca, neutralitza la variant òmicron, segons estudis de les universitats d’Oxford i Washington
1
Es llegeix en minuts

El fàrmac Evusheld, de AstraZeneca, una combinació d’anticossos d’acció prolongada per a la prevenció de la covid-19, conserva l’activitat de neutralització contra la variant òmicron, segons les noves dades d’estudis portats a terme per la Universitat d’Oxford, al Regne Unit, i la de Washington, als Estats Units.

Les dades s’han obtingut de proves de laboratori utilitzant virus reals vius aïllats de les persones que van contraure la variant òmicron. Amb aquests resultats queda demostrada l’efectivitat d’Evusheld contra la nova variant de la covid-19, que s’està convertint en la prevalent entre els nous contagis. Fins ara, aquest fàrmac d’AstraZeneca, juntament amb un altre de GSK, són els dos únics aprovats que han demostrat efectivitat en estudis contra l’òmicron.

Evusheld, a més, també ha demostrat que conserva l’activitat contra totes les variants de la covid-19 existents fins ara. Aquest fàrmac va ser dissenyat per evadir la resistència potencial davant l’aparició de noves variants del coronavirus, gràcies a la combinació de dos anticossos particularment potents amb activitats diferents i complementàries contra el virus.

Notícies relacionades

Ja ha rebut l’autorització d’ús d’emergència als Estats Units per a la prevenció davant el virus en persones amb compromís immunològic que no poden generar una adequada resposta immune a la vacuna covid-19.

Les dades reflectides en tres estudis independents atorguen la confiança a Evusheld per evitar la malaltia en persones amb problemes d’immunitat. Es considera que al voltant del 2% de la població mundial té un risc més elevat d’una resposta inadequada a les vacunes aprovades per prevenir la covid-19, per als quals és summament important que hagi fàrmacs com Evusheld per evitar que contraguin la malaltia, que suposa un perill més elevat per a aquest tipus de persones.