Lluita contra la pandèmia

La Generalitat acusa Sánchez de reaccionar tard davant la sisena onada: «No hauríem d’haver esperat»

  • El Govern evita avançar si aprovarà noves restriccions abans de la Conferència de Presidents de dimecres, però reclama «claredat» a l’Executiu central

  • Argimon demana als ciutadans «no posar-se en una situació de pànic»

La Generalitat acusa Sánchez de reaccionar tard davant la sisena onada: «No hauríem d’haver esperat»

ACN / MARIA ASMARAT

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Govern considera que arriba tard la convocatòria de Pedro Sánchez d’una Conferència de Presidents el pròxim dimecres, només dos dies abans de la Nit de Nadal, per analitzar noves mesures davant la sisena onada, amb els contagis disparats. «Preferiríem no haver esperat fins dimecres, atesa la proximitat de les festes nadalenques», han assenyalat aquest diumenge fonts de Presidència, que també han explicat que ja li han traslladat la mateixa queixa al Govern central. 

El president, Pere Aragonès, aprofitarà la cita amb Sánchez i la resta de mandataris autonòmics, que se celebrarà de manera telemàtica, per exposar les decisions que dilluns adoptarà la Comissió Delegada de la covid-19 i dimarts el Consell Executiu del Govern. Aragonès, segons les mateixes fonts, demanarà «claredat» al Govern central i reivindicarà la «necessitat que l’Estat mantingui el ‘fons covid’ l’any que ve». 

Sense concrecions

Notícies relacionades

De moment, la Generalitat evita concretar si pensa aprovar noves restriccions per aturar aquesta sisena onada, amb Catalunya registrant una incidència de 483,41 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades de divendres passat, lleument per sota de la mitjana espanyola, que se situa en 511 casos, un nivell considerat de risc molt alt. No obstant, a causa de les altes cotes de vacunació, amb el 89,7% de la població diana amb la pauta completa, el nombre d’hospitalitzacions a tot l’Estat està sent molt inferior al d’onades anteriors.

«Això no s’acaba. El virus va evolucionant», ha assenyalat a Catalunya Ràdio, abans de la compareixença de Sánchez, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Tot i així, Argimon, que espera que la Conferència de Presidents serveixi per «abordar la situació», ha demanat a la ciutadania «no posar-se en una situació de pànic».