Catalunya detecta la variant òmicron en el 20% de casos analitzats

Catalunya detecta la variant òmicron en el 20% de casos analitzats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 20% de les mostres analitzades a Catalunya ja són sospitoses de ser de la variant òmicron, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat.

Els dos primers casos es van detectar el 29 de novembre i es van confirmar el 2 de desembre.

En dues setmanes la variant s’ha estès ràpidament, cosa que ha portat el comitè científic assessor de la covid-19 a entregar aquesta tarda a Salut un informe d’anàlisi i recomanacions per Nadal. Per exemple, recuperar el teletreball, ampliar el passaport covid i limitar les reunions en festes. Aquesta documentació s’avaluarà dilluns per la comissió delegada en matèria de covid-19, que és la responsable d’analitzar les possibles decisions que puguin desplegar-se en els pròxims dies.

Notícies relacionades

L’escenari epidemiològic actual ve determinat per l’increment de la variant òmicron. Aquest creixement ràpid fa que Salut reiteri la crida a la població a reforçar les mesures conegudes de protecció (mans, distància, mascareta i ventilació) i la vacunació d’aquelles persones que encara no ho han fet, especialment l’administració de la dosi de record al col·lectiu de persones de més de 60 anys.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera «probable» que la variant òmicron de la covid superi la delta «als llocs on es produeix la transmissió comunitària», com ja és el cas d’Espanya. Els experts tècnics de l’OMS creuen que, d’acord amb les «limitades proves actuals», òmicron «sembla que té un avantatge de creixement sobre la delta».