Mobilització al carrer

Els universitaris es manifesten contra la ‘llei Castells’

Els estudiants de les facultats estan convocats a les 12 hores a la plaça d’Universitat de Barcelona

Els instituts catalans també s’afegeixen a l’aturada, per protestar per la sentència del 25% de castellà a les aules

Els universitaris es manifesten contra la ‘llei Castells’

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els universitaris han convocat aquest dijous vaga a les aules i es manifesten contra la ‘llei Castells’. Els joves tornen a sortir al carrer en desacord per les mesures que promou el ministeri que dirigeix Manuel Castells i que, segons els seus detractors, és un «atac» al sistema educatiu perquè converteix l’educació en una «mercaderia» a l’obrir les portes de les universitats a les empreses.

A Barcelona, malgrat que la convocatòria és a les 12.00 hores a la plaça d’Universitat, hi ha grups d’estudiants que s’han citat a les 10.00 hores a l’avinguda Diagonal de Barcelona per desplaçar-se fins al centre de la ciutat, cosa que fa preveure que es produiran talls de circulació i problemes de trànsit.

Concentració a la UAB

A la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), alguns joves ja s’han concentrat pels volts de les vuit del matí a les instal·lacions de Bellaterra i hi han acumulat contenidors.

Notícies relacionades

Les mobilitzacions del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també estan convocades a Girona, Lleida, Palma, Castelló i Alacant:

La crida a l’aturada estudiantil també afecta els instituts, en protesta per la recent sentència que obliga a fer un 25% de les classes en castellà.