150 viatgers afectats

Interrompuda la circulació a la R3 a Montcada per un error humà

Els passatgers han hagut de caminar per les vies durant 100 metres fins a l’estació

El servei està interromput entre l’Hospitalet i Mollet-Santa Rosa i Renfe ha posat busos

Interrompuda la circulació a la R3 a Montcada per un error humà

Oriol Clavera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tren de la R3 s’ha desviat del seu recorregut a l’estació de Montcada-Ripollet (Vallès Occidental, Barcelona) i ha interromput la circulació a Rodalies des de les nou del matí. Segons ha informat Renfe, el vagó no ha arribat a descarrilar sinó que s’ha desplaçat de l’eix en el canvi de via. Tècnicament s’anomena «talonament»: quan la màquina havia d’anar per una via, al canvi d’agulles, i se n’ha anat per una altra.

Les 150 persones que viatjaven al tren han hagut de ser evacuades caminant per les vies uns 100 metres, fins a tornar a l’estació.

En el moment de l’aldarull hi havia una espessa boira a l’estació i els serveis d’emergència han acompanyat els afectats fins a arribar a l’andana. La Direcció General de Protecció Civil ha activat la prealerta pel pla d’emergències ferroviàries (Ferrocat), que ha estat gairebé dues hores activat:

Tot apunta que l’incident, que s’està investigant, s’hauria produït per un error humà del maquinista al no atendre el semàfor de la infraestructura. Al ser el moment en què el tren sortia de l’estació en direcció a Barcelona, anava a poca velocitat.

Comprovar la infraestructura

Els tècnics de l’administrador d’infraestructures (Adif) i de la companyia ferroviària s’han desplaçat al lloc dels fets per comprovar l’estat de la via, que afecta la circulació entre l’Hospitalet i Mollet-Santa Rosa.

Notícies relacionades

S’ha habilitat un transport alternatiu per carretera en el tram que coincideix amb la línia R2. Les persones usuàries disposen d’un bus que els transporta entre Granollers centre i les Franqueses del Vallès.

Poc després de les 12.30 hores, Renfe ha restablert la circulació a Rodalies.