Línia de Rodalies tallada

Un tren de la línia de Puigcerdà descarrila a causa d’una esllavissada

Els 12 ocupants n’han resultat il·lesos i han sigut evacuats per carretera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un tren de Rodalies de la línia de Puigcerdà ha descarrilat aquest divendres poc després de les set del matí com a conseqüència d’una esllavissada que ha afectat la infraestructura. Segons ha informat Renfe, les 12 persones que hi viatjaven n’han resultat il·leses.

L’incident ha afectat el tren que sortia de Puigcerdà (Cerdanya, Girona) a les 6.21 hores, que, a l’impactar amb les pedres que hi havia a la via en el tram entre Planoles i Ribes de Freser, ha sortit dels eixos. Les mateixes fonts han assegurat que cap dels ocupants, incloent-hi el personal de l’operadora ferroviària, ha pres mal.

Un bus per evacuar-los

S’ha enviat un bus per evacuar-los i traslladar-los per carretera fins a la seva destinació. Prèviament s’han desplaçat a peu uns 300 metres fins a un pas a nivell on els esperava el vehicle.

Notícies relacionades

També s’ha gestionat el servei alternatiu per carretera de l’R3 entre Ribes i Puigcerdà, un recorregut que habitualment pateix incidències i que, al produir-se en un tram de via única, complica la mobilitat. La resta de la línia també tindrà afectacions, precisament a la sortida del pont de la Constitució, sense restriccions per Covid i amb les pistes d’esquí obertes, cosa que provoca que l’R3 estigui més freqüentada.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat al punt de la incidència per avaluar els danys en la infraestructura i les causes de l’esllavissada.