La lluita contra la pandèmia

Covid a Catalunya: última hora del nombre de casos de coronavirus

Covid a Catalunya: última hora del nombre de casos de coronavirus

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha registrat en els últims set dies més de 2.200 contagis diaris de SARS-CoV-2, el doble que fa dues setmanes, i la mortalitat continua creixent lentament amb una mitjana de sis morts al dia, en una sisena onada que ja supera en risc de rebrot la quarta i que continua creixent, tot i que amb casos més lleus.

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dimarts pel Departament de Salut, avui hi ha 795 hospitalitzats amb Covid, 47 més que ahir, dels quals 175, sis menys que ahir, estan greus a l’uci, 95 d’ells intubats i 6 de connectats a l’ECMO (respiració extracorpòria), amb la qual cosa les unitats de crítics tornen a la situació que hi havia a finals de setembre.

Els morts per Covid des de l’inici de l’epidèmia en són ja 24.162, quatre comunicats en les últimes 24 hores, mentre que en els últims set dies hi ha hagut 40 morts per la malaltia, una mitjana de gairebé sis al dia.

Els centres d’atenció primària (CAP) van atendre ahir, dilluns festiu, 3.307 pacients de Covid, un miler més que diumenge de la setmana passada, una pressió als ambulatoris que continua augmentant i que no es registrava des de principis d’agost.

Notícies relacionades