Mesura preventiva

Madrid donarà tests d’antígens gratis per realitzar-los abans de les reunions nadalenques

  • Els experts avisen que aquestes proves no són tan eficaces per detectar la infecció en persones sense símptomes

Madrid donarà tests d’antígens gratis per realitzar-los abans de les reunions nadalenques

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dimecres que se subministrarà a cada madrileny un test d’antígens gratis perquè en cas de reunions socials», durant el Nadal, «ho faci de manera segura». Per portar a terme aquesta mesura, la Comunitat de Madrid adquirirà 4 milions de proves diagnòstiques, de manera que els madrilenys podran recollir el seu test d’antígens a les farmàcies a partir del 15 de desembre.

Només farà falta presentar la targeta sanitària i per a les 600.000 persones que no tenen aquesta documentació, principalment mutualistes, podran recollir el seu test simplement presentant el seu DNI o NIF. Així mateix, segons ha explicat la presidenta a l’hospital Enfermera Isabel Zendal, que compleix un any de la seva inauguració, es demanarà la col·laboració de les empreses perquè facilitin el test a tots els seus empleats.

Aquesta mesura pot ajudar a disminuir els contagis però no és la panacea ja que, segons adverteixen els especialistes, els tests d’antígens són útils per detectar la infecció en persones amb símptomes però perden efectivitat en persones sense símptomes, que són els que principalment es faran els tests abans d’ajuntar-se amb els seus familiars o amics en les celebracions nadalenques. En aquests casos, seria més efectiu fer-se una PCR, si bé són proves molt més cares que les d’antígens.

Vacuna per als nens

Notícies relacionades

A més, Ayuso ha anunciat que el pla Covid per al Nadal a la Comunitat de Madrid contempla una inversió de 40 milions d’euros per al manteniment dels professionals sanitaris de reforç fins almenys passat l’hivern. L’estratègia també contempla que es comenci a vacunar els menors de 12 anys a partir del 15 de desembre, que és la data indicada pel Ministeri de Sanitat per rebre les dosis dirigides a aquest col·lectiu.

Finalment, ha explicat que s’ha reactivat el sistema d’autocita per rebre qualsevol dosi de la vacuna davant la Covid.