Reobertura de diligències

El jutge que investiga l’assassinat d’Helena Jubany citarà a declarar un sospitós com investigat

helena

helena

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El magistrat del Jutjat de Primera Instància 2 de Sabadell (Barcelona) ha acordat aquest dimecres noves diligències i ha citat a declarar un sospitós com investigat de l’assassinat d’Helena Jubany el 2001.

En una interlocutòria consultada per Europa Press, el jutge ha traslladat un informe pericial aportat per l’acusació particular a la policia que investiga el disc dur de l’ordinador de Jubany.

També ha acordat fer una comparativa cal·ligràfica entre la lletra del sospitós i els manuscrits que va rebre la víctima en el seu dia.

Nous elements

El jutge ha assegurat que hi ha nous elements de prova per reobrir el cas –quan falten pocs mesos per a la prescripció dels fets–, després que la família de Jubany advertís en un informe pericial que el sospitós va enviar un correu electrònic a la víctima el 17 de maig del 2001, fet «nou, útil i rellevant», ja que no constava en la causa.

«El contingut del correu electrònic presenta una connexió clara i directa amb el text de l’anònim rebut per Helena Jubany, el dia 9 d’octubre del 2001, i que està vinculat (per la presència de les benzodiazepines al suc de taronja) amb la seva mort», ha afegit.

El magistrat ha detallat que en el correu electrònic, a més, es feia referència a dos elements que també apareixien en el text anònim, i ha considerat que «la coincidència podria no ser casual».

Així, en la primera nota anònima s’adjuntava una orxata –beguda que el sospitós sabia que agradava a la víctima–, i en el segon anònim es feia referència a futures excursions de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i al perfeccionament d’anglès, qüestions que formaven part de converses entre el sospitós i la víctima.

Notícies relacionades

Després del segon anònim, Jubany va comentar amb una amiga que sospitava de l’ara investigat, i el jutge ha manifestat que «el correu electrònic aportat és un indici nou i rellevant per poder concloure –de manera provisional i indiciària– que l’investigat podria haver redactat o dictat el contingut, almenys, del segon anònim».

Per aquesta raó, el magistrat ha procedit a «atribuir al sospitós la condició d’investigat en la causa».