Hospital San Millán

La prova de l’ADN confirma l’intercanvi de dos nadons a Logronyo el 2002

  • Les dues nenes van néixer el mateix dia, amb cinc hores de diferència, van necessitar incubadora i, pel que sembla, al passar a l’àrea de bressols van ser intercanviades i entregades als pares equivocats

prematuro-en-incubadora

prematuro-en-incubadora

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Jutjat de Família de Logronyo ha confirmat l’intercanvi de dos nadons a l’antic Hospital San Millán de Logronyo el 2002, una vegada s’ha rebut el resultat de la prova de l’ADN d’un dels progenitors, segons han informat aquest dilluns a Efe fonts judicials.

Les dues nenes van néixer en aquest centre hospitalari de la capital de La Rioja –que ja no existeix– el mateix dia, amb cinc hores de diferència; totes dues van necessitarincubadora i, pel que sembla, al passar a l’àrea de bressols van ser intercanviades i entregades als pares equivocats.

La prova de l’ADN correspon al pare biològic de la nena que, el 2017, junt amb la seva àvia, que l’havia criat, va interposar una demanda d’aliments contra el que pensava que era el seu pare, tot i que aquest afirmava que no era la seva filla.

La jutge de família va ordenar, en aquesta data, una prova de paternitat al demandat, que va confirmar que no era el seu pare biològic i, després, es va revelar que la que es pensava que era la mare biològica d’aquesta menor tampoc ho era, d’acord amb una prova de l’ADN que se li va realitzar no relacionada amb aquest cas.

Aquesta nena, que llavors tenia 15 anys, va reclamar l’esbrinament de la seva identificació amb arranjament al principi de veracitat biològica.

La Conselleria de Salut va obrir una investigació i va atribuir a un error humà aquest intercanvi de nadons, segons va afirmar, el 7 de setembre passat, la seva titular, Sara Alba.

El diari ‘La Rioja’ avança aquest dilluns que el 14 d’octubre es va celebrar al Palau de Justícia de La Rioja, a porta tancada, la vista pel procediment de filiació impulsat per aquesta jove per ser legalment reconeguda com a filla dels seus pares biològics –la mare va morir el 2018–.

Notícies relacionades

També afegeix que la sentència implica que en el Registre Civil, des d’aquest dilluns, la jove figura com a filla dels seus veritables pares.

Aquesta jove va reclamar a la Conselleria de Salut tres milions d’euros per danys morals i l’administració autonòmica oferia 215.000 euros.