Erupció La Palma

S’obre un nou focus emissor del volcà de La Palma

Mig centenar de terratrèmols localitzats des de la mitjanit passada

La majoria s’ha produït en profunditats intermèdies, i tres d’ells sentits per la població

S’obre un nou focus emissor del volcà de La Palma
1
Es llegeix en minuts

Aquesta matinada un nou focus emissor s’ha obert al pendent nord-est del con del volcà en Cumbre Vieja, amb emissió de colades i piroclasts, mentre que la sismicitat associada al procés eruptiu ha repuntat en les últimes hores.

Itahiza Domínguez, sismòleg de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN), informa del nou centre emissor a les xarxes socials i afegeix que s’haurà d’estar pendents a les conseqüències i l’abast d’aquest episodi.

El que és segur és que la sismicitat ha experimentat un repunt en les últimes hores, amb mig centenar de terratrèmols localitzats des de la mitjanit passada, majoritàriament en profunditats intermèdies, i tres d’ells sentits per la població.

Notícies relacionades

Segons dades de l’IGN, tres d’aquests sismes van tenir una magnitud de 3,5, un d’ells amb hipocentre localitzat a Fuencaliente a 11 quilòmetres de la superfície terrestre. Va ser sentit per la població amb una intensitat màxima de III en una escala de l’I al XII.

En total, 14 terratrèmols dels terratrèmols comptabilitzats des de la mitjanit passada van tenir una magnitud de tres o superior.