Àrea metropolitana

El Govern destinarà 4,5 milions a retirar l’amiant de Badia del Vallès

  • Aragonès i l’alcaldessa, Eva Menor, destaquen la lluita veïnal que ha empès l'acceleració de l’eliminació del material

El Govern destinarà 4,5 milions a retirar l’amiant de Badia del Vallès

EFE/Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dissabte una inversió de 4,5 milions d’euros per retirar l’amiant dels prop de 200 edificis residencials del municipi de Badia del Vallès. Aragonès ha destacat el cas especial de Badia, una ciutat «construïda fa 50 anys», en ple desenvolupisme sota el règim franquista, on hi ha «presència d’amiant a pràcticament tots els 200 edificis residencials» de la localitat.

Acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació, Teresa Jordà, i de l’alcaldessa de Badia, Eva Menor, Aragonès ha assenyalat que aquesta «actuació excepcional» s’emmarca en una voluntat de «fer de Catalunya un país lliure d’amiant».

L’interès dels veïns

Notícies relacionades

L’alcaldessa, del PSC, ha celebrat aquest «dia històric» per a Badia del Vallès, ha agraït a Aragonès el seu «compromís» i ha destacat la «lluita veïnal» que ha fet possible anar transformant la ciutat i resoldre el problema de l’amiant, amb el «consens» entre administracions de colors polítics diferents.

Els recursos es canalitzaran com a subvenció a l’ajuntament, que ara haurà de posar en marxa els processos de licitació, a fi de tenir «una Badia lliure d’amiant» sense necessitat d’esgotar el termini del 2025 per a l’execució de les inversions, ha explicat Menor.