Problemes d’accés

Catalunya suspèn fins dilluns l’exigència del passaport Covid per problemes tècnics

L’accés a la web i l’‘app’ que expedeixen el certificat encara té problemes tècnics aquest divendres

En els últims quatre dies, s’han descarregat uns 707.000 certificats, segons Salut

Catalunya suspèn fins dilluns l’exigència del passaport Covid per problemes tècnics

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

L’ampliació del certificat Covid-19 a Catalunya s’haurà d’esperar uns dies. La Comissió Delegada de la Covid-19 del Govern ha decidit suspendre l’aplicació de la mesura de manera temporal almenys fins dilluns. Els motius són els molts problemes tècnics que està havent-hi per descarregar el document des de la web La Meva Salut a causa de l’allau de peticions. En els últims quatre dies, s’han descarregat uns 707.000 certificats, segons la Conselleria de Salut.

Aquest divendres ha entrat en vigor a Catalunya l’exigència del passaport Covid per entrar a bars, resturants, gimnasos i residències. No obstant, La Meva Salut, la web i l’‘app’ en què es pot descarregar el certificat (https://lamevasalut.gencat.cat/) registra errors d’accés des del matí, cosa que ha portat el Govern a decidir aquest divendres posposar la mesura. Dilluns la Comissió Delegada farà una nova valoració de la situació per marcar quan es podrà reprendre l’ampliació del certificat Covid digital.

La Generalitat encara no ha precisat quan es normalitzarà l’expedició dels passaports Covid, tot i que fonts coneixedores del procés asseguren que en aquests primers dies hi pot haver certa tolerància en l’exigència del document, especialment després dels problemes registrats.

Aquest dijous a Catalunya es van emetre 174.300 certificats digitals Covid i aquest divendres en van uns 140.000, segons dades del Departament de Salut. Dijous se n’havien emès 102.000, xifra que demostra el creixement exponencial de peticions després que des d’aquest divendres s’hagi ampliat l’obligatorietat de mostrar-lo per accedir a interiors d’establiments de restauració, gimnasos i residències.L’allau de peticions està provocant lentitud en l’accés a l’aplicador de La Meva Salut, des d’on es pot baixar el passaport. Per això, la conselleria ha convocat una reunió extraordinària per solucionar els problemes d’accés. Salut ha demanat paciència a la ciutadania i ha lamentat les molèsties ocasionades.

Notícies relacionades

La cap del Servei de Medicina Preventiva de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Montse Martínez, ha explicat aquest divendres en una entrevista a RAC-1 que en 10 mesos s’han descarregat més d’11 milions de passaports en bars, restaurants, gimnasos i residències, a més dels locals d’oci nocturn, on ja estava vigent.

El portal ja va tenir problemes aquest dijous a la tarda a causa d’un augment de sol·licituds que va causar «lentitud» en l’accés a l’espai La Meva Salut, segons va informar la Conselleria de Salut de la Generalitat.