Noves formes de mobilitat

Correus repartirà en patinet elèctric

  • A Catalunya, aquest projecte pilot, que arribarà a set ciutats espanyoles, es provarà a Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Correus ha iniciat un projecte pilot en què s’utilitzaran patinets elèctrics i ‘pusher board’ (carretons assistits) per facilitar el repartiment. El desplegament ja ha començat en dues unitats de repartiment de Dos Hermanas (Sevilla) i València. Al desembre arribarà a altres centres de Cornellà (Barcelona), Madrid, Lleó, Santa Cruz de Tenerife i Vitòria.

L’objectiu de la incorporació és ajudar els repartidors a «millorar el servei prestat i reduir l’esforç necessari per desplaçar el carretó», ha explicat Correus en un comunicat.

Zona de repartiment

Aquests carretons de repartiment assistits estan pensats per ser utilitzats en nuclis urbans, especialment en àrees de repartiment poc concentrat, amb pocs enviaments per quilòmetre recorregut, com succeeix en zones de vivendes unifamiliars i polígons industrials.

Notícies relacionades

De tota manera, també són adequats per a àrees de repartiment que estiguin allunyades de la unitat de la qual surt el carter, cosa que implica que aquest hagi de realitzar un gran desplaçament.

‘Start-ups’ espanyoles

Dels 48 carretons de repartiment assistits que es provaran, 24 han sigut fabricats per Mooevo i 24 més per Scoobic. Les empreses són dues ‘start-ups’ espanyoles que han desenvolupat dues solucions de mobilitat diferents per impulsar el desplaçament del carretó.