Crisi del coronavirus

L’Agència Espanyola del Medicament: «Tots ens contagiarem de Covid»

L’Agència Espanyola del Medicament: «Tots ens contagiarem de Covid»
1
Es llegeix en minuts

«Tots ens contagiarem». El número dos de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes, Agustín Portela, ho té clar i remarca que la vacuna no evita el contagi, sinó que la Covid ensenyi la seva pitjor cara com a malaltia. Segons explica la cadena SER, Portela ha indicat en una conferència en la Reial Acadèmia de les Ciències que el més probable és que tots ens infectem, estiguem o no vacunats.

Portela, de fet, considera que el normal serà que tots «ens infectem i passem la malaltia a casa, de forma lleu, com un refredat o una faringitis».

A més, el també cap del Servei de Biotecnologia de l’Aemps adverteix que els avis continuaran morint pel coronavirus, i que això no suposa que la vacuna no funcioni: «No acabarem amb la mortalitat per coronavirus en persones grans encara que tinguin la pauta completa de vacunació. La Covid és, per a ells, «la gota que vessa el vas de la salut», explica, mostrant el seu suport a la tercera dosi. «Amb la tercera dosi estem veient que hi ha una pujada d’anticossos. Aquesta és la meva predicció. A gent amb moltes patologies i les persones grans caldrà donar-los punxades successives per tenir molt alt el nivell d’anticossos i molt alt en mucoses», ha indicat.

Notícies relacionades

Aquest mateix dimecres, el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que la ponència de vacunes ha acordat proposar una tercera dosi contra el coronavirus per als majors de 60 anys i per al personal sanitari i sociosanitari.

Davant les peticions d’alguns presidents autonòmics per incrementar mesures davant la pandèmia, s’ha apostat per «continuar amb la vacunació sense pausa» com a millor remei davant el repunt de casos de coronavirus a Espanya, que en qualsevol cas ha recordat que disten molt dels d’altres països europeus.