Inoculats fa més de 3 mesos

Catalunya inicia aquesta setmana la segona dosi als 350.000 vacunats amb Janssen

Salut calcula que en són prop de 350.000 a tot Catalunya i que només 850 són usuaris sense identificació sanitària

Catalunya inicia aquesta setmana la segona dosi als 350.000 vacunats amb Janssen

AFP / FREDERIC J. BROWN

1
Es llegeix en minuts

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest dilluns que aquesta setmana començarà a posar una segona dosi als centres d’atenció primària a les persones que havien sigut inoculades amb la vacuna de Janssen fa més de tres mesos.

Els centres que disposen de la història clínica informatitzada en tindran pròximament a la web de cites de Salut, en l’apartat de motiu de la visita, un d’específic de vacunació Covid on els usuaris podran demanar hora per vacunar-se al CAP.

Un SMS

Salut ha assegurat que «en uns dies serà operativa aquesta nova utilitat a la web dels centres d’atenció primària» i que, a partir d’aquell moment, s’enviarà un SMS als usuaris que compleixin el criteri de rebre la dosi de record de Janssen.

Es calcula que les persones vacunades amb la primera dosi amb Janssen són prop de 350.000 a tot Catalunya i que només 850 són usuaris sense identificació sanitària, molts d’ells persones sense llar vacunades en espais d’associacions o esglésies on acudeixen habitualment a menjar o dormir.

Per a aquest grup de persones, als quals ja no es va citar per a la primera dosi, es reprendran els circuits ja establerts amb les xarxes d’assistència que es van utilitzar per posar-los l’anterior dosi i així poder ser vacunats amb la segona.

Als tres mesos

En les persones que han rebut la vacuna del laboratori Janssen s’ha observat una disminució de la resposta immunitària abans que a la resta de vacunes, a partir dels tres mesos d’haver-la rebut.

Notícies relacionades

«Per aquesta raó, es recomana l’administració d’una dosi de record de Janssen, com a mínim, tres mesos després d’haver rebut la vacuna», ha indicat el Departament de Salut.

No seran vacunats amb aquesta dosi de record les persones que van emmalaltir de Covid-19 abans de rebre la primera dosi perquè haver passat la malaltia abans de ser vacunat és el que més protegeix.