Noves restriccions a estudi

Puig obre la porta a implantar el passaport Covid en determinats espais del País Valencià

El president assenyala que aquesta setmana pot ser clau quan es tingui un informe jurídic que ha sol·licitat

Puig obre la porta a implantar el passaport Covid en determinats espais del País Valencià
3
Es llegeix en minuts

Tot i que ja s’ha vacunat gairebé el 90% de valencians i valencianes més grans de 12 anys amb la pauta completa, per al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, «cal aconseguir que la immensa majoria de valencians es vacuni, i per això el certificat Covid pot ser útil, perquè hi hagi alguns espais concrets on sigui necessari» tenir-lo per poder accedir-hi. Així ho ha declarat en una entrevista a ‘Les Notícies del Matí’ d’À Punt, on ha descartat la implantació de noves restriccions. «Ara no es planteja un escenari de restriccions», ha ressaltat.

Puig ha obert la porta a la implantació del certificat digital Covid, tal com aquest diumenge avançava ‘Levante-EMV’, per posar setge als més de 460.000 valencians més grans de 12 anys que encara no s’han immunitzat. I ha assegurat que aquesta setmana pot ser clau quan es tingui l’informe jurídic que va sol·licitar per determinar si és possible la seva implantació. «Fa temps que vaig demanar un informe jurídic per veure com es pot aplicar el certificat Covid a l’entrada d’alguns espais determinats, i aquesta setmana serà decisiva en aquesta qüestió, és necessari protegir-nos i protegir-nos tant com puguem», ha manifestat Puig després de ser interpel·lat per la possible implantació d’aquest document, que sí que s’exigeix en altres països europeus per accedir a restaurants, per exemple.

¿On? On és més complicat estar amb mascareta i distància

El president no ha volgut especificar en quins espais o sectors s’està estudiant implantar la mesura tot i que per les paraules que ha pronunciat després d’una visita a un centre escolar a la Font d’En Carròs, s’estaria estudiant per a l’hostaleria i l’oci: seria en espais «tancats» que són on més possibilitat de contagis hi ha i «on estar amb mascareta i distància és molt complicat. Crec que tots sabem de quins espais estem parlant però no vull dir res fins que tinguem el suport legal i es pugui verificar l’actuació».

Notícies relacionades

«Ja sé que el certificat Covid no t’eximeix de poder ser contagiat però el que està clar és que en la mesura de les nostres possibilitats, com hem fet durant tota la pandèmia, hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per intentar que no hi hagi contagis, i això és el que farem», ha manifestat el president, que s’ha mostrat molt preocupat pel mig milió de valencians i valencianes encara no vacunats, als quals «estem intentant acostar-nos, donant-los consells empàtics perquè facin el millor per a ells mateixos, per a les seves famílies i tota la societat valenciana, per a tots els valencians». Cal recordar que la Conselleria de Sanitat ha obert espais de vacunació en centres comercials, estadis de futbol i festivals musicals, i el pròxim divendres instal·larà un punt al costat de la plaça de toros de València, amb motiu del Black Friday.

En aquesta línia Puig va insistir que «ara anem un pas més enllà, intensificarem al màxim possible» les iniciatives i accions per a «aquells que no s’han vacunat» perquè gràcies a les vacunes contra la Covid i a la gran corresponsabilitat de la societat valenciana «s’han salvat moltes vides, moltes famílies i empreses». El president ha destacat que «la societat valenciana ha tingut una corresponsabilitat enorme i gràcies a això hem tingut un millor comportament que altres comunitats autònomes i altres països. Espanya ha sigut un exemple en vacunació i especialment el País Valencià, en vacunació i seguiment permanent de les mesures anti Covid».