Discriminació

Denunciat un local de Barcelona per prohibir l’entrada a un noi amb arracades

  • L’Observatori contra l’Homofòbia considera que el dret d’admissió no pot atemptar contra la lliure expressió de gènere

Denunciat un local de Barcelona per prohibir l’entrada a un noi amb arracades
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha expressat la seva «absoluta condemna» contra el que ha considerat una discriminació a un jove a qui no van deixar entrar en un local d’oci de Barcelona per portar arracades.

El noi, Aleix Bertomeu, ha denunciat en el seu compte de Twitter que la nit de dissabte a diumenge no el van deixar entrar al bar La Traviesa, del carrer Tuset, per ser home i portar arracades.

Una norma només per a homes

L’afectat va acudir a l’establiment amb diverses amigues que també portaven arracades, però a les quals no es va impedir l’entrada per portar-ne. Després de preguntar per què havia de treure’s les arracades si volia entrar, el porter va respondre que «la norma només s’aplica als homes», segons ha assegurat el denunciant.

L’Observatori, que comptabilitza 246 incidències per LGTBI-fòbia des de principis d’any, ha considerat que «no deixar entrar un noi per portar arracades vulnera la llei 11/2014 i que el dret d’admissió no pot atemptar contra la lliure expressió de gènere».

Notícies relacionades

A més, s’han posat a disposició del jove per oferir-li suport jurídic i psicosocial i l’OCH ha activat el protocol que contempla aquests casos i ha comunicat els fets a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat.

Comunicat del local

En un comunicat a Instagram, La Traviesa s’ha disculpat i ha reconegut els fets, però ha matisat: «Es tracta d’un cas aïllat en què el personal va posar en pràctica el dret d’admissió relacionat amb el codi de vestimenta, en què limitem l’entrada a aquelles persones que no compleixen els requisits. No se li va denegar l’accés per cap altre motiu».