Testimoni d’Alba Aragó

«No pot ser que en ple segle XXI la sanitat pública digui que l’homosexualitat és una malaltia»

La jove, que denuncia haver rebut un diagnòstic ‘LGTBI-fòbic’, assegura que «ja n’havien rebut algunes sobre aquest ginecòleg pel mateix tema»

Salut afirma que l’hospital es disculparà amb la pacient

«No pot ser que en ple segle XXI la sanitat pública digui que l’homosexualitat és una malaltia»

JUAN CARLOS CAVAL

2
Es llegeix en minuts

Alba Aragó, una veïna de la pedania murciana de Llano de Brujas de 19 anys, va rebre dilluns passat, 4 d’octubre, un diagnòstic ginecològic a l’hospital Reina Sofía que l’ha portat a presentar una queixa a l’esmentat centre sanitari i a acudir a associacions en favor dels drets del col·lectiu LGTBI. En l’informe mèdic que li van entregar es pot llegir: «Malaltia actual: Homosexualitat».

La jove va acudir al seu hospital de referència, el Reina Sofía, amb un problema ginecològic que li van atendre en consulta «amb normalitat» i al qual van posar solució amb un tractament. «Fins allà tot normal, no vaig notar res estrany», explica Alba a LA OPINIÓN. La «sorpresa» se la va emportar quan va abandonar el centre hospitalari i va fer un cop d’ull a l’informe expedit pel seu ginecòleg, que li diagnosticava l’homosexualitat com a «malaltia actual».

Era la primera vegada que la jove acudia a ginecologia, així que no havia tractat anteriorment amb el metge del Servei Murcià de Salut que li va emetre l’informe. «Jo li vaig explicar la meva condició sexual per si influïa en el diagnòstic i no vaig notar res estrany, no va fer cap comentari. Després ell em va dir si m’importava que ho posés a l’informe i jo li vaig dir que no», explica la veïna de Llano de Brujas, que afegeix: «El que no m’esperava és que aparegués a l’informe textualment com a malaltia».

Per Alba, «no pot ser que en ple segle XXI passin aquestes coses a la Sanitat pública, quan ja fa molt que es va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia».

Notícies relacionades

L’afectada va tornar a l’hospital amb la seva família per posar una queixa i, segons afirma, els que els van atendre «ens van dir que ja havien rebut diverses queixes sobre aquest ginecòleg pel mateix tema». També va acudir al col·lectiu Galactyco de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Trans de Cartagena i Comarca, que ha enviat escrits a la Conselleria de Salut i a l’SMS «exigint-los rectificació i disculpes de manera immediata a la pacient» pel «tracte vexatori per LGTBI-fòbia».

Per la seva banda, des de la Conselleria de Salut afirmen haver rebut l’escrit i asseguren que «s’adoptaran totes les mesures necessàries per al coneixement detallat dels fets i l’adopció consegüent de les mesures oportunes». Apunten que, en una primera indagació, sembla tractar-se d’un error a l’hora de realitzar el registre de la pacient. «De qualsevol manera, des de l’hospital Reina Sofía es traslladaran les disculpes a la pacient», diuen.

Temes:

Homofòbia