Aquest dissabte

Primera gran manifestació a Barcelona en contra de la pujada de la llum

  • Segons l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, la factura de la llum s’ha incrementat un 44%, mentre que les condicions de vida han empitjorat

Primera gran manifestació a Barcelona en contra de la pujada de la llum
1
Es llegeix en minuts

Desenes d’associacions han convocat una gran manifestació per al dissabte 6 de novembre a les 18.00 hores a la plaça d’Universitat de Barcelona, en contra de la pujada del preu de la llum, sota el lema ‘Aturem l’estafa de la llum’.

L’objectiu de la mobilització, segons l’Aliança contra la pobresa energètica, és «mostrar el descontentament» davant la pujada dels preus dels subministraments ja que, afirmen, que «a l’hivern la situació de milers de famílies empitjorarà», perquè en els mesos més freds, «el consum augmenta un 20%».

Expropiació de les elèctriques

Els organitzadors apunten directament les multinacionals com les principals culpables de la pujada i afirmen que «no poden continuar fent negocis amb necessitats bàsiques per viure».

Els convocants demanen «prendre mesures urgents per reduir el preu dels subministraments» i creuen que l’expropiació de les elèctriques seria la mesura més eficaç per posar fi a aquesta situació que qualifiquen d’«estafa», i posar-les «al servei del poble, i sota el nostre control».

Augment del cost de vida

Notícies relacionades

Segons l’Aliança Contra la Pobresa Energètica, «la factura de la llum l’últim any ha incrementat un 44%; el cost dels combustibles, un 23%, i la inflació general, més d’un 4%, i també estan pujant els preus dels aliments i altres productes bàsics, mentre el cost de vida no deixa d’augmentar, l’atur segueix disparat, les feines precàries s’estenen, ens condemnen a pensions de misèria i continuen els desnonaments de famílies que no poden més».

També critiquen les mesures preses pel Govern central que «serveixen per a poc» i que aquesta crisi acabarà «agreujant les diferències entre uns rics que cada vegada ho són més i una majoria que cada vegada ho tenim pitjor».