Per a famílies vulnerables

Bo social tèrmic: requisits i com sol·licitar l’ajuda

  • La quantitat mitjana que rebran els beneficiaris és de 90 euros, tot i que en alguns casos podrà arribar als 124

Bo social tèrmic: requisits i com sol·licitar l’ajuda

EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern central ha ampliat el bo social davant la pujada del gas i l’electricitat que s’està registrant des de fa mesos. El Bo Social Tèrmic s’ha creat per complementar l’ajuda del Bo Social Elèctric, destinat a cobrir les despeses de calefacció, aigua calenta i cuina dels consumidors vulnerables.

L’ampliació del bo social, que dotarà de 100 milions d’euros addicionals per ajudar els 1,2 milions de llars vulnerables que hi ha a Espanya, es crea en previsió que els preus de l’electricitat continuïn a l’alça. Segons les estimacions del Govern, la quantitat mitjana que percebran les famílies serà de 90 euros, tot i que en alguns casos podria arribar als 124.

¿Quins són els requisits?

Els consumidors hauran de complir una sèrie de requisits per accedir a la prestació. En primer lloc, és imprescindible tenir contractada la tarifa PVPC (Preu Voluntari per al Petit Consumidor) i ser beneficiari del Bo Social Elèctric. A aquesta ajuda s’hi poden acollir les persones vulnerables, vulnerables severes i vulnerables severes en risc d’exclusió social. En alguns casos, l’ajuda pot augmentar en un 60%.

La prestació dependrà, doncs, del nivell de renda anual de la unitat familiar (inferior a 11.862.90 euros si no hi ha un menor; 15.817,20 si n’hi ha; 19.771,50 euros si hi ha dos menors). D’altra banda, hi ha condicions que també permeten beneficiar-se’n, com una discapacitat igual o superior al 33% i ser víctima de terrorisme i de violència de gènere. També les famílies nombroses, els pensionistes per jubilació o incapacitat permanent que rebin la prestació mínima.

¿Com se sol·licita?

Segons el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, els beneficiaris d’aquest bo són els beneficiaris del Bo Social Elèctric, sense necessitat de fer cap tràmit ni sol·licitud.

¿Com s’abona?

Notícies relacionades

L’ajuda s’abonarà en un pagament únic anual en el compte corrent del beneficiari. La quantia a percebre dependrà del grau de vulnerabilitat i de la zona climàtica on s’ubiqui la seva vivenda habitual.

¿Qui l’administra?

Seran les comunitats autònomes les encarregades de gestionar el pagament de les ajudes. També seran les que posin les condicions i els terminis per percebre-les.