Medi Ambient

Espanya cerca que la cimera del clima renovi l’objectiu de limitar l’escalfament a 1,5 graus

  • Pedro Sánchez participarà dilluns en la inauguració de la cita, que arriba en un moment en què s’han disparat totes les alarmes

Espanya cerca que la cimera del clima renovi l’objectiu de limitar l’escalfament a 1,5 graus
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pedro Sánchez viatjarà el pròxim dilluns a la ciutat escocesa de Glasgow, on participarà en la inauguració de la XXVI Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. La cimera, de dues setmanes de durada, hauria d’haver-se celebrat l’any passat i va ser posposada a causa de la pandèmia, i arriba en un moment en què s’han disparat totes les alarmes sobre la crisi climàtica. 

D’acord amb un informe de l’ONU publicat dimarts passat, el món hauria de reduir les seves emissions de gasos amb efecte hivernacle en un 55% durant la pròxima dècada si vol limitar l’augment de les temperatures entre 1,5 i 2 graus respecte als nivells previs a la revolució industrial, un objectiu que la immensa majoria de països es van marcar a l’Acord de París, firmat el 2015. Altrament, continua l’informe, si la reducció d’aquests gasos es limita a un 7,5% fins al 2030, l’escalfament global podria arribar fins als 2,7 graus de mitjana abans que acabi aquest segle. 

Notícies relacionades

Espanya, segons va explicar aquest dimecres la directora de l’oficina de canvi climàtic, Valvanera Ulargui, vol que la cita que comença la setmana que ve serveixi per deixar clar que els compromisos marcats a París continuen sent vàlids, remarcant que «l’objectiu d’1,5 graus es manté com a objectiu dins de la comunitat internacional». 

Serà durant els primers dies de la cimera, coincidint amb la presència de Sánchez i la major part dels líders mundials, quan es comprovarà si els països tenen voluntat de complir els objectius fixats. «Espanya hi va amb els deures fets», va dir Ularqui, que va remarcar el compromís del Govern per reduir les emissions en un 55% al llarg de la dècada.