Gairebé 700 positius més

Augmenten els contagis a Catalunya, però els hospitals no ho noten

Els principals indicadors de la Covid pugen de nou a Catalunya

Augmenten els contagis a Catalunya, però els hospitals no ho noten

MANU MITRU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La velocitat de propagació de la Covid ha tornat a pujar a Catalunya per sobre d’una Rt d’1 i un lleuger augment de les infeccions, tot i que aquest repunt no s’ha vist als hospitals, on hi ha hagut menys ingressos i menys ucis en les últimes 24 hores. La mortalitat també és menor que els dies anteriors, amb dues persones mortes notificades des d’ahir i una mitjana de dues morts al dia en l’última setmana.

Des del grup d’investigadors del Biocomsc expliquen en un fil a Twitter que serà en les pròximes setmanes quan es veurà si l’alt nivell d’immunització, les mascaretes en entorns de risc i el certificat en l’oci nocturn són suficients per mantenir l’actual escenari o comencem el patró de pujada lenta cap a incidències més altes vist en altres països amb alta vacunació.

En aquesta línia, les autoritats sanitàries i els epidemiòlegs, que segueixen de prop els indicadors epidèmics, encara en nivells de risc moderat de rebrot, ja preveien un augment de casos amb la tornada a la normalitat i la desescalada de les restriccions i confien que, si no arriba una variant més contagiosa, no hi hagi una sisena onada gràcies que un 74% de la població catalana té la pauta completa de vacunació.

La situació als hospitals

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dijous per Salut, avui hi ha 331 persones hospitalitzades, cinc menys que ahir, 91 de les quals estan en ucis. Malgrat ser menys de sis respecte a dimarts, continua sense ser un nivell baix d’ucis, considerat així quan l’ocupació és d’entre 40 i 60 llits, tot i que són xifres similars a les de l’estiu del 2020.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, creix per quart dia consecutiu fins als 47 punts, dos més que ahir, un risc considerat moderat, que no apareixia des del 5 de juliol de l’any passat.

La Rt continua pujant

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui d’1,08, set centèsimes més que ahir, cosa que vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 108 persones, per això els contagis tornen a créixer.

Notícies relacionades

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 999.150 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 694 de les quals en les últimes 24 hores.

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 22,40 casos, igual que ahir, mentre que la incidència acumulada a 14 dies (IA14) es manté en 45 casos (45,59). La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,55%.