Després d’un any i mig a Catalunya

Oriol Mitjà torna a Papua Nova Guinea

  • L’epidemiòleg torna «a casa» per «ajudar allà on no hi ha vacunes»

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El doctor Oriol Mitjà, que va tornar a Catalunya a l’inici de la pandèmia i ha sigut una de les veus destacades en la lluita contra el coronavirus, torna a «casa», a Papua Nova Guinea. Ho ha anunciat ell mateix a través del seu compte de Twitter. «Me’n torno a casa amb els meus tres tresors. Viatjo lluny, lluny... Per fer un cop de mà allà on no hi ha vacunes. Per recuperar la normalitat. Cuideu-vos molt i fins a la propera», ha escrit al costat d’una foto en què apareix al costat d’una nena i dos gossos.

Notícies relacionades

Durant la seva estada a Catalunya, Mitjà ha sigut especialment crític amb la gestió política de la pandèmia i ha insistit que només la vacunació mundial acabarà amb la Covid-19. En aquests 17 mesos de pandèmia, ha defensat les restriccions i ha reclamat una escola de control d’infeccions per afrontar futures pandèmies, que dona per fetes.

L’epidemiòleg, que va assessorar el Govern en l’inici de la pandèmia, torna ara a Papua Nova Guinea, on ha aconseguit erradicar el pian, malaltia tropical que causa greus úlceres a la pell (similars a les de la lepra) i deformacions als ossos.