Per a més de 700 empreses

L’oci nocturn de Catalunya demana 100 milions en ajudes

La Fecasarm assegura que les que han rebut fins ara no cobreixen ni l’1% de les pèrdues

L’oci nocturn de Catalunya demana 100 milions en ajudes

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La patronal de l’oci nocturn Fecasarm ha reclamat aquest dimarts a la Generalitat de Catalunya noves ajudes per un import de cent milions d’euros per al sector, ja que ha assegurat que les que han rebut fins ara no cobreixen ni l’1% de les pèrdues ocasionades per les restriccions de la Covid-19.

El sector acumula més de 6.000 milions d’euros en pèrdues mentre que les ajudes sumen 40 milions, segons ha remarcat la patronal en un comunicat.

Davant aquesta situació, urgeix els departaments d’Empresa i d’Economia a accelerar els tràmits per a l’aprovació de la cinquena línia d’ajudes, ja compromesa per pal·liar els efectes del tancament del sector.

En concret, Fecasarm demana ajudes a les empreses d’entre 84.000 i 590.000 euros en funció del nombre de treballadors i del seu aforament.

Notícies relacionades

Segons els seus càlculs, unes 744 empreses podrien rebre aquestes ajudes.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no ha complert amb el seu compromís de «posar els recursos que facin falta per salvar els llocs de treball» perduts per la pandèmia.